Motosikletli kuryelik sektörünün ekonomik, ticari gelişmesini sağlamak, mesleki eğitimsel araştırmalar yapmak ve özel-resmi kuruluşlarla köklü işbirlikleri sağlayarak danışmanlıklarda bulunmak amacıyla 2007 yılında kurulan Motosikletli Kuryeler Derneği, Zafer Mahallesi Çimen Sokak, No. 3’teki yeni yerine taşındı.

MOTOSİKLETLİ KURYELER  DERNEĞİ (3)

Türkiye genelinde ilk kurulan dernek olan Motosikletli Kuryeler Derneği’nin 946 resmi üyesi bulunmakta. Derneğe üye olan kuryelerin mesleki bilgi ve deneyimlerinin artırılmasını sağlanıyor. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye personelde eğitilerek yetiştiriliyor. Kuryelik yapan ve çeşitli sıkıntılara maruz kalan üyelerin maddi ve manevi haklarını korumak içinde büyüt titizlik gösteriliyor.

SIKINTILARIMIZ VAR, DESTEK BEKLİYORUZ

MOTOSİKLETLİ KURYELER  DERNEĞİ (4)Çalışmaları hakkında bilgi veren Motosikletli Kuryeler Derneği Genel Sekreteri Engin Durmaz, “Bizler derneğimizi Bahçelievler’de 2007 yılında kurduk. 2013 yılından bu yana şu anki yönetim ile aktif bir şekilde çalışmalar yürütmekteyiz. Öncelikle amacımız ise işveren ile kuryelerimiz arasında yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek. Sektöre yeni kalifiye kuryelerin yetişmesine öncülükte etmek. Kuryelerin gün içerisinde yaşayabileceği iş kazalarının aza indirilebilmesi için de çalışmalar yürütmekteyiz. Ölümle sonuçlanan kazalarda kuryenin birinci dereceden yakın ailesine maddi -manevi destekte bulunmak ve hukuki haklarını savunmak için büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

Çeşitli bir takım sıkıntılarının olduğuna değinen Genel Sekreter Durmaz, Bahçelievler belediyesinden destek ve işbirliği beklediklerini de söyledi.

Bahçelievlerexpres.com