Her zaman meslekdaşlarımızdan şikayetler alırız. Özellikle trafikte bize karşı bilinçli yada farkında olmadan yapılan kural hatalarından dolayı zarar gördüğümüzü dile getirirler. Sağolsunlar hiz hatayı kendilerinde bulmazlar.
Dün aldığımız vahim bir haberle yine çok üzüldük. Bir Motosikletli Kurye arkadaşımız, dikkatsiz bir sürücünün kurbanı oldu malesef. Ailesine ve yakınlarına sabırlar , arkadaşımıza Allah tan rahmet diliyoruz.
Bu olay hakkında tabiki detaylı soruşturma açılacak ve neticesinde suçlu olan kaçak araç sürücüsü yakalanıp cezasını çekecek.
ancak değinmek istediğim olay şudur. Bizler madem trafikte bu kadar tehlikenin karşısında hayatta kalmaya çalışıyorsak neden daha fazla dikkat etmiyoruz. Neden bulunduğumuz durumumun, çevre kontrollerini yapmıyoruz. Neden bir gönderinin yüzünden yara alıyor, yakınlarımıza acılar çektiriyoruz. Neden tehlikeyi önceden sezip kaza riskini en aza indirmiyoruz. Bir hayata mal olan kaza sonunda bunları söylemek tabiki kolay diyebilirsiniz ama bunları yıllardır söylüyoruz.
Hiç bir gönderi bir kişinin sağlığından, hayatından daha önemli değildir.
Olaya çıplak gözle bakalım, ders çıkarmaya çalışalım.
En sağda araçlar park etmiş, belki de 50 metre boyunca park yeri dolu. biraz yürümeyi göze almayıp nasılsa bir şey olmaz deyip yol üstüne motor bırakmak doğrumudur. Ne olursa olsun bi şekilde araçların arasında park yeri bulunamaz mıydı.
Diyeceksiniz ki “nerden bilelim bilsek dikkat ederdik.”
Ya da “ben kaç kere bıraktım bişey olmadı yine olmaz! ”
Arkadaşlar olan oldu, bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Mazareti ne olursa olsun bu değişmeyecek. O sürücü yakalansa 10 tane müebbet ceza alsa arkadaşımız hayatını kaybetti. Asla geri gelmeyecek.
Madem bizi bu kadar dikkate almıyorlar, madem bu kadar tehlikeli bir iş yapıyoruz, o zaman önlemi biz almalıyız. Kimsenin bize zarar vermesine izin vermemeliyiz. Tehlikeli olabilecek bir durumda ne motorumuzu ne kendimizi bırakmamalıyız. Bize bişey olmaz diyerek hiç bir yere varamayız.
Bizlerin trafikte her kesten daha fazla dikkatli olması gerekiyor.
Çünkü bizi bizden başka koruyacak kimse yok.
Allah hiçbirimize kaza bela vermesin.